Με την χρήση της σελίδας συγκατατίθεστε στην χρήση των cookies και αποδέχεσθε την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας.
Αποδοχή Όροι Χρήσης
ΕΣΠΑ Banner
Ζητήστε να σας καλέσουμε

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και η ομάδα μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Συμβουλές για να κρατήσετε το στρώμα σας καθαρό

Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, καθώς κατά τη διάρκειά του ανακτούμε τις σωματικές, πνευματικές και νοητικές μας ικανότητες.

Ένα από τα πιο βασικά κριτήρια του καλού ύπνου αποτελεί το στρώμα μας, καθώς η κατάστασή του σε συνδυασμό με την καθαριότητα του μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα του ύπνου μας.

Είναι πολύ συνηθισμένο ένα βρώμικο στρώμα να προκαλεί μεγάλες δυσκολίες στον ύπνο ή ακόμα και ενώ κινούμαστε μέσα στο χώρο. Οι δυσκολίες αυτές μπορεί να οφείλονται σε αλλεργικά (και μη) συμπτώματα όπως:

 • μπούκωμα της μύτης 
 • φτέρνισμα 
 • καταρροή
 • πονοκέφαλος
 • φαγούρα
 • δερματολογικά θέματα (κοκκινίλες, ερεθισμοί)

Συνεπώς, ο τακτικός καθαρισμός στρώματος είναι πολύ σημαντικός όχι μόνο για τη βελτίωση του ύπνου αλλά και για την υγεία μας στο σύνολό της.

Πόσο εύκολα μπορούμε να καθαρίσουμε το στρώμα μας;

Μπορεί ο καθαρισμός και η προστασία των στρωμάτων σας από παθογόνους μικροοργανισμούς να μοιάζει εύκολο εγχείρημα, μιας και αυτό δε βρίσκεται εκτεθειμένο στο εξωτερικό περιβάλλον, παρ’ όλα αυτά δεν είναι όσο απλό φαντάζεστε. 

Στο στρώμα μας θα συναντήσουμε ένα συνδυασμό από τα εξής:

 • Ακάρεα
 • Βακτήρια
 • Μύκητες
 • Τρίχες
 • Νεκρά κύτταρα (από εμάς)
 • Διάφορα είδη υγρασίας (πχ ιδρώτας)

Τα μικρόβια και οι ιοί είναι διάσπαρτοι και αόρατοι, τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους ενώ ταυτόχρονα η φυσική φθορά του στρώματός μας λόγω παλαιότητας και πολυκαιρισμού φαίνεται να είναι αναπόφευκτη. Η διατήρηση της καθαριότητας του στρώματός μας είναι απαραίτητη προκειμένου να καθίσταται υγιές και ασφαλές για εμάς.

5 συμβουλές καθαρισμού και προστασίας στρωμάτων

Η Multiclean είναι εδώ με χρήσιμες συμβουλές για να σας βοηθήσει να διατηρήσετε όσο γίνεται περισσότερο την υγεία και την καθαριότητα του στρώματός σας παρά τις δυσκολίες που προαναφέρθηκαν. Για τον σκοπό αυτό ακολουθούν 5 βασικά tips:

1. Προμηθευτείτε ένα αδιάβροχο προστατευτικό στρώματος - επίστρωμα

Προστατευτικό στρώματοςΤο επίστρωμα είναι ένα προστατευτικό κάλυμμα στρώματος το οποίο προστατεύει το στρώμα σας από τη βρωμιά, την υγρασία, τις διαρροές και τα ακάρεα σκόνης.

Προτιμήστε ένα επίστρωμα με αδιάβροχο φράγμα επειδή είναι πιο αποτελεσματικά έναντι των μη αδιάβροχων που βοηθούν συνήθως μόνο στην απομάκρυνση  μικρών σωματιδίων βρωμιάς. 

Το προστατευτικό στρώματος έχει εύκολη εφαρμογή καθώς τοποθετείται ακριβώς πάνω στην επιφάνεια του στρώματος, καλύπτοντας όλο το μέρος που έρχεται σε επαφή με το σώμα μας.

Προσπαθήστε να πλένετε το επίστρωμα συχνά, τουλάχιστον 5 φορές το χρόνο ειδικότερα αν είστε αλλεργικοί στα ακάρεα σκόνης.

Η επιλογή του επιστρώματος θεωρείται πολύ σημαντική για την καλή υγεία του στρώματός σας και είναι το πρώτο βήμα για την επιτυχή προστασία του και διατήρησή του σε βάθος χρόνου.

2. Γυρίζετε τακτικά το στρώμα σας από τη μια πλευρά στην άλλη

Καθαρό στρώμαΚαταλαβαίνουμε ότι το στρώμα μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τις δύο του πλευρές όταν μπορούμε με ευκολία να το αξιοποιήσουμε και να εναλλάσσουμε τις πλευρές του.

Τα στρώματα ελατηρίων και τα αφρώδη στρώματα θα πρέπει να γυρίζονται από τη μία πλευρά στην άλλη τουλάχιστον 3 φορές το χρόνο προκειμένου να μη χαλάει σε βάθος χρόνου το σχήμα και η όψη του στρώματός μας.

Ταυτόχρονα, κατά τη διαδικασία αλλαγής της πλευράς του στρώματος θα πρέπει να καθαρίζεται και η πλευρά που ακουμπάει με το σώμα μας με μια ηλεκτρική σκούπα.

Έχετε στο νου σας να αερίζεται ο χώρος κατάλληλα πριν από κάθε εναλλαγή.

3. Εντοπίστε και καθαρίστε έγκαιρα “φρέσκους λεκέδες”

Καθαρισμός λεκέ σε στρώμαΌσο πιο γρήγορα εντοπίσουμε και καθαρίσουμε τον λεκέ από το στρώμα μας, τόσο πιο αποτελεσματικά αποτρέπουμε τη φθορά του καθώς ο λεκές δε θα “ποτίσει” πάνω του. Οι νωποί λεκέδες αφαιρούνται πολύ πιο εύκολα ακόμα και με τη χρήση νερού και υγρού καθαριστικού πιάτων με τη βοήθεια μιας πετσέτας ή ενός σφουγγαριού.

Καλό θα ήταν να μην τρώμε πάνω στο κρεβάτι, διότι αυτό μεγιστοποιεί τον κίνδυνο να δημιουργηθούν λεκέδες στο στρώμα μας. Τέλος, για την καλύτερη δυνατή προστασία και διατήρηση του στρώματος, προτείνουμε το πλύσιμο των στρωμάτων σας κάθε εξάμηνο. 

Η ομάδα ειδικών της Multiclean, εξειδικευμένη σε καθαρισμούς στρωμάτων αναλαμβάνει τον πλήρη και ολοκληρωμένο επαγγελματικό καθαρισμό του στρώματός σας για το καλύτερο αποτέλεσμα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ.

4. Πλένετε συχνά τα κλινοσκεπάσματα και αερίζετε τον χώρο

Στρώμα και σεντόνιαΗ υγρασία αποτελεί εστία παραγωγής και πολλαπλασιασμού των μικροβίων στο στρώμα σας, για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να αερίζεται συχνά το δωμάτιο.

Επιπλέον, λόγω του ιδρώτα και της συχνής επαφής του σώματός μας με τα σεντόνια και κατ’ επέκταση με το στρώμα μας, είναι αναγκαίο να αλλάζονται συχνά τα κλινοσκεπάσματα ώστε να διατηρούμε το στρώμα μας καθαρό και υγιές.

5. Παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του στρώματός σας χρησιμοποιώντας ένα ανώστρωμα

ΑνώστρωμαΩς τελευταίο μυστικό για τη συντήρηση και την προστασία του στρώματός μας θα αναφερθεί το ανώστρωμα.

Ασφαλώς και η ποιότητα του στρώματος παίζει πρωταρχικό ρόλο για τη διατήρηση της διάρκειας ζωής του αλλά καθαριστικοί παράγοντες είναι η συντήρηση και ο τρόπος διαχείρισης του στρώματος.

Καταλαβαίνουμε ότι το στρώμα μας έχει φθαρεί ή παλιώσει όταν ξυπνάμε κουρασμένοι και πιασμένοι ή όταν δε νιώθουμε πλέον άνετα επάνω του. Η συντήρηση λοιπόν του στρώματος είναι πολύ σημαντική και μπορεί να επιτευχθεί μεταξύ άλλων και μέσω της επιπλέον προστασίας του με ένα ανώστρωμα. 

Το ανώστρωμα είναι ένα στρώμα αφρού με μικρό πάχος, το οποίο έχει διπλή ιδιότητα. Αρχικά αποτελεί μια έξτρα προστασία για το στρώμα σας και δεύτερον, κάνει πιο άνετο τον ύπνο σας. Το ανώστρωμα είναι μια μέθοδος που μπορεί να αναβαθμίσει το στρώμα σας οικονομικά και ποιοτικά, αφού ακόμα και αν το στρώμα σας είναι σκληρό και δε σας βολεύει κατά τη διάρκεια του ύπνου, εφαρμόζοντάς το μπορείτε να νιώσετε πιο άνετα και ανάλαφρα.

Επιπροσθέτως, υπάρχουν στην αγορά ανωστρώματα memory foam, τα οποία παίρνουν την κλίση και τη μορφή του σώματός σας ώστε να διευκολύνουν τον ύπνο σας.

Και στην περίπτωση του ανωστρώματος το τακτικό καθάρισμα και πλύσιμο είναι απαραίτητο προκειμένου να αποφεύγονται τα μικρόβια και οι λεκέδες που πιθανόν να εισχωρήσουν βαθύτερα και να φθείρουν το στρώμα σας.

Με τις συμβουλές σας μπορώ να εξασφαλίσω έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό στρώματος;

Οι συμβουλές μας έχουν ως στόχο την προστασία και τη συντήρηση των στρωμάτων σας, ώστε να διατηρηθεί η καθαριότητά τους σε ένα καλό βαθμό μέχρι τον επόμενο επαγγελματικό καθαρισμό τους. Σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτελούν λύση για βαθύ καθαρισμό και δεν εγγυώνται την απομάκρυνση των μικροβίων.

Στην Multiclean, χρησιμοποιούμε την εξειδικευμένη μέθοδο βιο-καθαρισμού MultiBioClean για την αποτελεσματική και άνευ κινδύνου εξάλειψη όλων των ρυπογόνων μικροβίων του στρώματός σας. Η μέθοδος αυτή προσφέρεται με ασφάλεια στο δικό σας χώρο και το στρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη μέθοδο αυτή και γενικότερα για τις υπηρεσίες καθαρισμού στρωμάτων που προσφέρουμε.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον καθαρισμό των στρωμάτων σας, απευθυνθείτε στην ομάδα της Multiclean και θα σας εξυπηρετήσουμε σε κάθε σας ανάγκη.

Με προτεραιότητα την ασφάλειά σας.

Στη Multiclean, η προστασία των πελατών μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.
Για το λόγο αυτό, έχουμε λάβει αυστηρά μέτρα για να εξασφαλίσουμε την ασφάλειά σας σε κάθε στάδιο των υπηρεσιών μας. Το προσωπικό μας είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του Covid-19, φοράει μάσκα και υποβάλλεται σε τακτικούς έλεγχους και θερμομετρήσεις.

Συμβουλές & Προσφορές

Κερδίστε επιπλέον 5% έκπτωση με την εγγραφή σας στα ενημερωτικά emails μας και λάβετε μοναδικές συμβουλές καθαρισμού, περιποίησης και άλλες προσφορές.