Με την χρήση της σελίδας συγκατατίθεστε στην χρήση των cookies και αποδέχεσθε την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας.
Αποδοχή Όροι Χρήσης
ΕΣΠΑ Banner
Ζητήστε να σας καλέσουμε

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και η ομάδα μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Καθαρισμός Χαλιών

Ο καθαρισμός του χαλιού γίνεται μεμονωμένα και σε βάθος με τη χρήση οικολογικών βιοδιασπώμενων καθαριστικών, ενώ κατά το ξέβγαλμα πραγματοποιείται ολοκληρωμένη απομάκρυνση κάθε ίχνους σαπουνιού.

Καθαρισμός Χαλιών

Τίναγμα με βιο-καθαρισμό

Απαραίτητη προϋπόθεση πριν το στάδιο του πλυσίματος των χαλιών είναι το τίναγμα με βιοκαθαρισμό. Κάθε χαλί εισέρχεται στο εξειδικευμένο μηχάνημα μας το οποίο λειτουργεί με ένα επαναστατικό σύστημα ασυμμετρων δονήσεων όπου απαλλάσσει τα χαλιά από τη σκόνη, το χώμα και τα διάφορα στερεά σωματιδια που έχουν διεισδύσει από τη ρίζα εως το πέλος του χαλιού. Ανάλογα με την επιβάρυνση των ρύπων του χαλιού, το πέλος και την ποιότητά του, ρυθμίζεται και ελέγχεται ο χρόνος διέλευσης του από το μηχάνημα καθώς και η ένταση του τινάγματος ώστε να μην υπάρχουν φθορές σε οποιοδήποτε ειδος χαλιού.

Υγρός Καθαρισμός Χαλιών

Στα χαλιά που επιδέχονται υγρό καθάρισμα εφαρμόζουμε τη  μεθόδο Dry-Well. Πλένουμε κάθε χαλί ξεχωριστά και χρησιμοποιούμε ειδικά καθαριστικά που εχουν την εγκριση του WOOLSAFE και σέβονται το περιβάλλον. 
Κατά το ξέβγαλμα, το χαλί ξεπλένεται με άφθονο νερό και μέσω εξειδικευμένων βιοδιασπόμενων απορρυπαντικών που εξουδετερώνουν και το παραμικρό κατάλοιπο, ακόμα κι αν αυτό είχε παραμείνει από προηγούμενους καθαρισμούς.

Στο τελευταίο στάδιο πλυσιματος χρησιμοποιουμε απολυμαντικά υλικά εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ, τα οποία προστατεύουν το χαλί σας από μικροοργανισμούς, βακτήρια, ιούς αλλα και το σκόρο χαρίζοντάς του την υγιεινή που αξίζει σε αυτό και την οικεγένειά σας.

Ετσι τα χαλιά σας αποκτούν ξεχωριστή βελούδινη υφή και ευχάριστο άρωμα, ενώ ταυτόχρονα τα χρώματά τους αποκτούν τη ζωντάνια και τη λάμψη που είχαν όταν τα πρωτοαγοράσατε.

Αφύγρανση

Μετά το πλύσιμο των χαλιών, σειρά έχει η αφύγρανση. Πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία τα χαλιά τοποθετούνται σε ειδικά, σύγχρονα φυγοκεντρικά στεγνωτήρια, τα οποία απομακρύνουν το νερό και ειδικότερα την περιττή υγρασία, χωρίς τον κίνδυνο να ξεβάψει το χαλί. Τα κρόσια των χαλιών γίνονται πεντακάθαρα, δίχως να χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν λευκαντικά που προκαλούν ανεπανόρθωτες φθορές.

Άπλωμα 

Έπειτα, τα χαλιά απλώνονται και αφήνονται να στεγνώσουν απολύτως φυσικά σε ειδικά διαμορφωμένους εσωτερικούς χώρους και χωρίς να εκτίθενται στις βλαβερές υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου, προκειμένου να μην υποστούν αλλοίωση στο χρώμα τους. Η διαδικασία του απλώματος είναι σχετικά σύντομη και είναι αναγκαίο να γίνει σωστά, για ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα.

Συσκευασία

Πριν τη συσκευασία και τη φύλαξη των χαλιών σας, αυτά σκουπίζονται, χτενίζονται και φινίρονται σε ειδικό συσκευαστικό - φινιριστικό μηχανημα. Κατόπιν, πραγματοποιείται ηλεκτρονική μέτρηση της υγρασίας τους και αυτοματη ηλεκτρονικη μετρηση των διαστάσεών τους. Αφού πιστοποιηθεί με κάθε ακρίβεια και λεπτομέρεια ότι έχουν τηρηθεί όλες οι προδιαγραφές περιποίησης που έχει θεσπίσει η Multiclean μέσω τεχνικού ελέγχου, τότε συσκευάζονται σε ειδικά διαμορφωμένη διάτρητη θήκη (micro-perfore) μακριά από συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη υγρασίας και επιτρέποντας στα χαλιά να “αναπνέουν”.

Φύλαξη και ασφάλεια

Η φύλαξη των χαλιών γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και ειναι ασφαλισμένα για κλοπή, φωτιά αλλά και πλυμμήρα στην INTERASCO ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (αρ.συμβολαίου:7179802109), καθώς επίσης υπάρχει 24ωρη κάλυψη από σύστημα συναγερμού και κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στην εταιρία PERSONAL SECURITY. Επιπλέον, στη συσκευασία είναι τοποθετημένος ειδικός κωδικός (barcode) για κάθε χαλί, ώστε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τη θέση του και οποιαδήποτε πληροφορία έχει να κάνει με το χαλί.

Η Διαδικασία

  1. Κατόπιν επικοινωνίας μαζί σας το συνεργείο μας θα παραλάβει τα χαλιά σας με ασφάλεια σε επιθυμητό ραντεβού που σας εξυπηρετεί.
  2. Τα χαλιά σας θα περάσουν από τη διαδικασία καθαρισμού και απορρύπανσης όπως περιγράφονται παραπάνω.
  3. Μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού των χαλιών σας, τα συσκευάζουμε και τα αποθηκεύουμε με ασφάλεια.
  4. Όταν τα χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζι μας για να σας τα παραδώσουμε. Παραμένουμε διαθέσιμοι για να σας εξυπηρετήσουμε σε οποιαδήποτε απορία έχετε καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Συχνές Ερωτήσεις

  • Υπάρχει περίπτωση το πλύσιμο να βλάψει το χαλί ή τη μοκέτα μου;

    Ένα ολοκληρωμένο και σωστό πλύσιμο δεν βλάπτει σε καμία περίπτωση το χαλί ή τη μοκέτα σας. Στην πραγματικότητα, μπορεί να αφαιρέσει κάθε ίχνος επιβλαβούς ουσίας. Στη Multiclean εγγυόμαστε την ασφαλή περιποίηση, καθώς φροντίζουμε τα χαλιά σας από μια μοκέτα μέχρι το πιο σπάνιο χειροποίητο χαλί με το σεβασμό που τους αξίζει και αυτό γιατί σε μας ο καθαρισμός των χαλιών σας είναι προσωπική υπόθεση!

  • Είναι σωστό το συχνό πλύσιμο των χαλιών λόγω κυκλοφορίας κατοικιδίου πάνω σε αυτό; Μετά το πλύσιμό του το χαλί είναι ασφαλές για το ζώο;

    Τα χαλιά και οι μοκέτες συσσωρεύουν πάνω τους χώματα, ουσίες, μικροοργανισμούς και οσμές που είναι αναγκαίο να εξαλειφθούν για την καλή υγιεινή τόσο του χαλιού όσο και του σπιτιού σας. Συνεπώς, ο συχνός καθαρισμός και το πλύσιμό τους συνιστώνται ιδιαίτερα εάν υπάρχει κατοικίδιο ζώο στο χώρο σας. Τόσο τα καθαριστικά όσο και τα υλικά που χρησιμοποιούμε στη Multiclean είναι εγκεκριμένα και ασφαλή, σεβόμενοι τον άνθρωπο και το περιβάλλον εν γένει.

Με προτεραιότητα την ασφάλειά σας.

Στη Multiclean, η προστασία των πελατών μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.
Για το λόγο αυτό, έχουμε λάβει αυστηρά μέτρα για να εξασφαλίσουμε την ασφάλειά σας σε κάθε στάδιο των υπηρεσιών μας. Το προσωπικό μας είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του Covid-19, φοράει μάσκα και υποβάλλεται σε τακτικούς έλεγχους και θερμομετρήσεις.

Συμβουλές & Προσφορές

Κερδίστε επιπλέον 5% έκπτωση με την εγγραφή σας στα ενημερωτικά emails μας και λάβετε μοναδικές συμβουλές καθαρισμού, περιποίησης και άλλες προσφορές.