ΕΣΠΑ Banner
Ζητήστε να σας καλέσουμε

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και η ομάδα μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Πώς να εξασφαλίσετε την καθαριότητα και την υγιεινή του σπιτιού σας

Κάθε σπίτι είτε είναι ένα μεγάλο διαμέρισμα, μια μεγάλη μονοκατοικία, είτε είναι ένα μικρό διαμέρισμα ή γκαρσονιέρα, λερώνεται. 

Η διατήρηση της καθαριότητας του σπιτιού μας δεν έχει να κάνει με την έκτασή του αλλά με τον τρόπο και τη συχνότητα που επιλέγουμε να το καθαρίσουμε. 

Είναι αλήθεια πως η φροντίδα του σπιτιού μας απαιτεί χρόνο και κόπο, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά μας καθώς η ρουτίνα “τρέχει” και ενώ είμαστε ήδη αρκετά κουρασμένοι από τη δουλειά και τις υποχρεώσεις, καλούμαστε να βάλουμε μια επιπλέον “εργασία” στο πρόγραμμά μας. 

Ωστόσο, υπάρχουν λύσεις που μπορούν να κάνουν τη διαδικασία αυτή πιο εύκολη και λιγότερο κουραστική για εμάς. 

H Multiclean σας προτείνει παρακάτω τρόπους που μπορείτε εύκολα να διατηρήσετε την καθαριότητα και την καλή υγιεινή του σπιτιού σας ώστε αυτό να αποτελεί ένα ασφαλές και συνάμα ευχάριστο όσο δύναται περιβάλλον διαβίωσης.

Ακολουθήστε τη σωστή διαδικασία καθαρισμού του σπιτιού

Πλύσιμο χαλιού MulticleanΗ αλληλουχία των ενεργειών καθαρισμού αποτελεί σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας του αποτελέσματός του.

Αν έχετε χαλιά στο σπίτι, θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στην καθαριότητα τους καθώς αποτελούν σημαντικές εστίες μικροβίων τα οποία μπορεί να απλωθούν σε όλο το σπίτι και τα έπιπλά του.

Διαβάστε το πόσο επικίνδυνο είναι ένα βρώμικο χαλί για την υγεία μας.

Αν δεν έχετε καθαρίσει για φέτος τα χαλιά σας ή έχει περάσει αρκετός καιρός από τον τελευταίο καθαρισμό, τότε η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι να απευθυνθείτε στους ειδικούς μας για επαγγελματικό καθάρισμα χαλιών.

Αν μόλις έχετε παραλάβει τα χαλιά σας, τότε θα πρέπει να δοθεί έμφαση στη συντήρησή τους μέχρι τον επόμενο επαγγελματικό καθαρισμό τους. 

Στα άρθρα μας θα βρείτε πολλές συμβουλές καθαρισμού χαλιών για να σας βοηθήσουν στη συντήρησή τους.

Ανάλογα με τα σημεία καθαρισμού ή λεκέδες που θα συναντήσετε, αν έχετε απορίες ή δεν είστε σίγουροι για το πως θα τους αντιμετωπίσετε μπορείτε να απευθυνθείτε στους ειδικούς καθαρισμού μας.

Ξεκινήστε από τους χώρους με τη μεγαλύτερη συχνότητα κυκλοφορίας

Οι χώροι του σπιτιού που θα πρέπει να καθαρίζονται πιο συχνά συγκριτικά με τους υπόλοιπους είναι και εκείνοι που χρησιμοποιούνται περισσότερο και στους οποίους κινούνται  διαφορετικά άτομα. 

Για παράδειγμα, τόσο το σαλόνι και το μπάνιο όσο και η κουζίνα είναι χώροι αυξημένης κινητικότητας όχι μόνο από εμάς αλλά και από τους καλεσμένους μας. 

Ο καθαρισμός των χώρων αυτών είναι καλό να προγραμματίζεται μέσα στη βδομάδα προκειμένου να μην παραμελείται. Προτείνεται ο ορισμός μιας συγκεκριμένης ημέρας όπου θα πραγματοποιείτε την εργασία καθαρισμού του σαλονιού και της κουζίνας σας. 

Επιπλέον, επειδή πρόκειται για κοινόχρηστους χώρους που χρησιμοποιούνται από όλα τα μέλη μιας οικογένειας, μπορεί να γίνει και διαμοιρασμός κάθε δουλειάς. 

Κουζίνα

Καθαρισμός κουζίναςΣτην κουζίνα είναι σημαντική μια σειρά καθημερινών ενεργειών έτσι ώστε να μη μαζεύεται όγκος εργασιών και καθαρισμού στον χώρο. 

Το καθημερινό επιτόπιο πλύσιμο των πιάτων που μόλις χρησιμοποιήσαμε όπως και το επιτόπιο σκούπισμα των επιφανειών που λερώνονται είναι ενέργειες που μας αποτρέπουν από χρονοβόρες δουλειές και συνάμα συντελούν στη διατήρηση της καθαριότητας του χώρου. 

Φροντίστε να καθαρίζετε τον νεροχύτη της κουζίνας συχνά διότι τείνει να μαζεύει βακτήρια και σωματίδια τροφίμων. Ο καθαρισμός του μπορεί να γίνει με ένα οποιοδήποτε καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. 

Τέλος, είναι άκρως σημαντικό να βγάζουμε καθημερινά τα σκουπίδια που συγκεντρώνονται στους κάδους της κουζίνας και του μπάνιου μας, ώστε να μην παράγονται επιπλέον μικρόβια στο σπίτι μας.

Σαλόνι

Καθαρισμός σαλονιού MulticleanΟ ορθότερος τρόπος καθαρισμού του σαλονιού όπως και κάθε δωματίου στο σπίτι είναι να ξεκινάμε από το πάνω μέρος του χώρου προς τα κάτω ή από τις γωνίες του ώστε να μη μεταφέρεται η σκόνη και η βρωμιά κατά τη διάρκεια καθαρισμού τους. 

Για παράδειγμα, όταν σκουπίζετε το πάτωμα του σαλονιού σας, ο σωστός τρόπος σκουπίσματος είναι να ξεκινάτε πάντα από τις γωνίες που υπάρχουν πιο βαθιά στον χώρο με κατεύθυνση προς εκείνες τις γωνίες που βρίσκονται πιο κοντά σε πόρτες και παράθυρα.

Σχετικά με τη διατήρηση της καθαριότητας του σαλονιού μας θα πρέπει να προσέξουμε περισσότερο τα τμήματα που χρησιμοποιούνται περισσότερο όπως είναι οι καναπέδες και οι πολυθρόνες. Σε εκείνα τα σημεία συνήθως περνάμε τις περισσότερες ώρες χαλάρωσης και ξεκούρασης, επομένως μπορούν να λερωθούν πολύ πιο εύκολα και να αναπτύξουν οσμές. 

Η διαδικασία καθαρισμού τους είναι εύκολη και αρκετά αποτελεσματική. 

  • Αρχικά, θα πρέπει να περάσουμε με ηλεκτρική σκούπα όλες τις περιοχές του καναπέ ή της πολυθρόνας μας, προκειμένου να απομακρυνθούν τα μικρόβια και η επιφανειακή σκόνη. 
  • Στη συνέχεια και εφόσον συνυπάρχουν λεκέδες ή δυσάρεστες οσμές, μπορείτε να ρίξετε πάνω μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας με νερό και να αφήσετε το μείγμα να δράσει για περίπου μισή ώρα και έπειτα να σκουπίσετε.

Για καλύτερα αποτελέσματα τόσο στην καθαριότητα όσο και στην υγιεινή του σπιτιού μας η εταιρεία μας συνιστά ένα ολοκληρωμένο πακέτο επιτόπιου καθαρισμού του σαλονιού σας στον οποίο περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες καθαρισμού μεταξωτών, σατέν, βαμβακερών, υφασμάτινων επίπλων μοκετών και χαλιών, όπως και ειδική επεξεργασία ξεβγάλματος και απολύμανσης του χώρου. 

Ωστόσο, η διαδικασία αυτή απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και επαγγελματική συντήρηση, κυρίως όταν στο σπίτι σας υπάρχουν δερμάτινοι καναπέδες. Επίσης, είναι καλό να πραγματοποιείται μια φορά ανά τακτά χρονικά διαστήματα αν επιθυμούμε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα καθαριότητας του χώρου μας και να είμαστε σίγουροι ότι εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή υγιεινή συνθήκη διαβίωσης στο σπίτι μας. 

Η Multiclean εξειδικεύεται στους επιτόπιους καθαρισμούς σαλονιών μεταξύ άλλων και παρέχει προνομιακά πακέτα ολοκληρωμένων επαγγελματικών καθαρισμών που εγγυώνται ένα υγιεινό και ασφαλές περιβάλλον για εσάς και την οικογένειά σας. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες καθαρισμού σαλονιών που παρέχουμε εδώ.

Εστιάστε στις επιφάνειες που ακουμπάτε περισσότερο

Οι περιοχές υψηλής επαφής με τα χέρια είναι και εκείνες που θα πρέπει να καθαρίζονται σε καθημερινή βάση. Τέτοιες περιοχές είναι συνήθως οι λαβές από τις πόρτες, οι επιφάνειες τραπεζιών και γραφείων, οι πάγκοι, οι βρύσες, τα τηλεχειριστήρια και οι διακόπτες. 

Εξίσου σημαντικό είναι να καθαρίζουμε αρκετά συχνά (2-3 φορές τη βδομάδα) και τα δάπεδα των πλακιδίων, αφού εκεί συγκεντρώνονται πολλά μικρόβια και βρωμιές που μεταφέρονται από το εξωτερικό περιβάλλον. 

Ο καθαρισμός τους μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με τη χρήση κάποιου απλού καθαριστικού είτε με λευκό ξύδι, του οποίου την ποσότητα θα πρέπει να προσέξουμε για να μην αλλοιωθούν τα πλακάκια μας. 

Δωμάτια

Αναφορικά με τους χώρους των δωματίων, ο τρόπος για να αποφύγουμε τη συσσωρευμένη δουλειά του καθαρισμού τους είναι να μαζεύουμε τακτικά ό,τι μετακινούμε.

 Έτσι, θα φροντίζουμε να έχουμε μια “καθαρή” οπτική του χώρου και δε θα προστίθεται ένα επιπλέον βάρος στη διαδικασία καθαρισμού όπως είναι το συμμάζεμα του χώρου μας.

Η καθαριότητα των δωματίων περιλαμβάνει μια σειρά ενεργειών, δηλαδή το άδειασμα των κάδων, το άνοιγμα των παραθύρων ώστε να αεριστεί ο χώρος, το άλλαγμα των σεντονιών, το ξεσκόνισμα, το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα.

Εντούτοις, υπάρχουν κάποιες ακόμα διαδικασίες που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και να πραγματοποιούμε ανά διαστήματα για την καλή υγιεινή του σπιτιού μας.

Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως υπάρχουν μικροοργανισμοί που δεν μπορούμε να διακρίνουμε με γυμνό μάτι, ιδιαίτερα σε αντικείμενα όπως είναι το στρώμα, το πάπλωμα, η κουβέρτα. 

Για τον λόγο αυτό, το απλό πέρασμα με σκούπα δεν είναι αποτελεσματικό, διότι αυτό που ουσιαστικά κάνει είναι να απομακρύνει απλώς τους μικροοργανισμούς και τη σκόνη και όχι να τους εξουδετερώσει.

Βιο καθαρισμός στρώματοςΗ Multiclean συνιστά τον επαγγελματικό βιοκαθαρισμό στρωμάτων σας. 

Πρόκειται για μια διαδικασία τόσο επαγγελματικού όσο και βιολογικού καθαρισμού που πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την καλή υγιεινή των στρωμάτων μας και κατ’επέκταση για την ασφάλεια της υγείας σας. 

Είναι μια επαναστατική μέθοδος που χρησιμοποιείται για την αποτελεσματική και άνευ κινδύνου εξάλειψη όλων των ρυπογόνων μικροβίων που υπάρχουν μέσα στο στρώμα σας με τη χρήση του  Healthway Deluxe Professional 9 Stage Air Purifier. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη συγκεκριμένη υπηρεσία μας εδώ.

Αναφορικά με τον καθαρισμό των παπλωμάτων και των κουβερτών, επειδή συνηθίζουμε να τα αποθηκεύουμε τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι φυσικό να αναπτύξουν οσμές λόγω της κλεισούρας. 

Σε αυτή την περίπτωση δεν αρκεί μόνο ο φυσικός αερισμός τους και η έκθεσή τους στον ήλιο αλλά χρειάζονται να περάσουν από τη διαδικασία του πλυσίματος. Το πλύσιμο παπλώματος ή της κουβέρτας είναι καλό να γίνεται ανά 2-3 μήνες. 

Στη Multiclean διεκπεραιώνουμε το έργο αυτό τοποθετώντας το πάπλωμα ή την κουβέρτα σε ειδικά βιομηχανικά πλυντήρια ώστε να πλένεται μεμονωμένα

Τέλος, φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε υποαλλεργικά απορρυπαντικά κατά το πλύσιμο. Έχετε τη δυνατότητα να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε για την υπηρεσία που προσφέρουμε πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Για κάθε απορία σας αναφορικά με τον καθαρισμό του σπιτιού σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Με προτεραιότητα την ασφάλειά σας.

Στη Multiclean, η προστασία των πελατών μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.
Για το λόγο αυτό, έχουμε λάβει αυστηρά μέτρα για να εξασφαλίσουμε την ασφάλειά σας σε κάθε στάδιο των υπηρεσιών μας. Το προσωπικό μας είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του Covid-19, φοράει μάσκα και υποβάλλεται σε τακτικούς έλεγχους και θερμομετρήσεις.

Συμβουλές & Προσφορές

Κερδίστε επιπλέον 5% έκπτωση με την εγγραφή σας στα ενημερωτικά emails μας και λάβετε μοναδικές συμβουλές καθαρισμού, περιποίησης και άλλες προσφορές.